21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Cizrnový "guláš" s mletým hovězím masem

Název Množství a jednotka
libové hovězí mleté maso 250 g
sterilovaná nebo vařená cizrna 300 g
cibule 1 ks
rajčatový protlak 1 lžička
mletá sladká paprika 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na trošce olivového oleje dozlatova. Přidáme libové mleté hovězí maso překrájené na menší kousky a zprudka restujeme dozlatova, přitom vidličkou promícháváme, aby se maso oddělilo. Přidáme 2 lžičky mleté sladké papriky, lžičku drceného kmínu, lžičku rajčatového protlaku a promícháme. Do směsi vyklopíme plechovku cizrny, zalijeme asi 150 ml vývaru (nebo vody) a povaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bulgurem, kuskusem, rýží nebo těstovinami.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Minipizzy z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit.... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...